miércoles, 6 de julio de 2016

CONFERENCIA I PRESENTACIÓ DEL NOU LLIBRE DE LA GROTTE DES DEMOISELLES


DIMECRES DIA 13 DE JULIOL A LES 20 H.
FEDERACIÓ CATALANA D'ESPELEOLOGIA. 
CARRER MAS DE CASANOVAS 66
O8025 BARCELONA


La cova de les Demoiselles és un lloc excepcional al Llenguadoc, és troba a l'Alt Vall de l'Herault, entre Cévennes i laMediterrània, a prop del circ de Navacelles i les gorgues de la Vis.

Aquesta veritable catedral subterrània, està equipada amb el primer funicular turístic subterrani d'Europa. Està excavada a l'altipla del Thaurac dins les calcàries marines del Juràssic superior i és una veritable biblioteca del temps geològic.
El descobriment de la cova que condueix al cor d'un volum subterrani gegantí decorat amb profusió d'estalagmites i Estalactites gegants, calcita, grans columnes i banderes translúcides que van impressionar als inventors de l'espeleologia moderna (Edouard Alfred Martel, Robert de Joly, Norbert Casteret, etc.).

Recents investigacions científiques, tant geològiques i paleontològiques desperten gran interès. La cova Demoiselles és un lloc Classificat per el Ministeri de Medi Ambient, en virtut de la Llei de 1930, per decret del Consell d'Estat de 17 de setembre de 2010.

A partir del 2013, Víctor Ferrer i Guilhem van complementar l’iconografia i la documentació i el resultat és presenta al llibre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario